Skip to main content

Hantverk & vision

Murning med precision

Murning är vanligt förekommande arbeten som är nära kopplat till vårt dagliga arbete med eldstäder. Vi utför alla typer av mur & putsarbeten kopplade till skorstenar och eldstäder. Några typer av murningsarbeten vi utför är bland annat murning av öppna spisar, pizzaugnar och skorstenar.

Murning öppen spis

Att mura öppna spisar är en konstform som vi är stolta att behärska fullt ut. Rätt materialval, följa rådande regelverk och korrekta
skorstensanslutningar är några av de parametrar som måste funka för att helheten ska bli korrekt. Vårt kompetenta team består av montörer och murare med mångårig erfarenhet av just murning av öppna spisar. Vi är vana att hantera exklusiva materialval och följer arkitektritningar för att uppnå perfekta resultat.

Murning skorsten

Vi murar om alla typer av skorstenar i olika storlekar och former. När skorsten ovan tak börjar vittrat sönder är det hög tid att mura om den. Vi river skorstenen ner till vinden, och murar sedan om delen ovan tak med nytt tegel och bruk. Om det visar sig nödvändigt tätar vi även skorstenen invändigt med lämplig metod, och kan även hjälpa er med skorstenshuvar.

Murning pizzaugn

Murning av pizzaugnar är en del av de arbeten vi utför. När vi murar pizzaugnar följer vi traditionell standard för att alltid få bra resultat. Det är viktigt att ha kunskaper kring vilken form och storlek som är lämplig när man murar en pizzaugn. Den runda kupolen för att vända rökgaserna, rätt placering av rökutgång, korrekt skorstensanslutning, brandskydd och isolering av värmen är några av de viktiga delarna att ta hänsyn till när murningen utförs.

Kontakta oss idag för att få en kostnadsfri offert på ert murningsarbete

Kom igång

Begär offert idag!

Kaminer, eldstäder & öppna spisar av populära märken monterat och klart.