Skip to main content

Kaminer Uppsala

Köp din kamin i Uppsala med Pure Fire

Välkommen till Pure Fire AB – din expert på kaminer i Uppsala. Med säte i Stockholm och verksamhet som sträcker sig till Uppsala, är vi din pålitliga partner när det gäller allt inom kaminer, insatser och skorstenar.

Söker du din nya kamin i Uppsala?

Oavsett om du behöver en kamin för ditt hem, sommarstuga eller offentliga miljö, är vi här för att erbjuda vår omfattande expertis och erfarenhet. Vi har specialiserat oss på kaminer i Uppsala, platsbyggda eldstäder, och skorstenar. Hos oss får ni hjälp med helheten, och vi blir er enda nödvändiga kontakt för att få en kamin monterad och klar.

  • Över 30 års samlad erfarenhet
  • Specialister på platsbyggda gas & vedeldade lösningar
  • Brett sortiment av kaminer
  • Vi svarar alltid inom 48 h vid offertförfrågan
  • Generösa garantivillkor

En dekorativ och effektiv värmekälla

Vedeldade spisar och braskaminer har historiskt sett varit nödvändiga för att hålla värmen och laga mat. Idag utgör vedeldning främst en mysfaktor, men det är fortfarande en mycket effektiv värmekälla under vintermånaderna. Många villaägare sänker uppvärmningen och minskar elförbrukningen under vintern med hjälp av en kamin. Utöver sin funktion som värmekälla är en kamin en mycket tilltalande inredningsdetalj som ger rummet karaktär, och inte minst ökar fastighetens värde.

Kaminer av olika slag

På dagens marknad finns massvis av olika kaminer i olika material och storlekar. Vi på Pure Fire kan hjälpa er mer kaminer inklusive installation i Uppsala oavsett vad ni är ute efter. Vi säljer kända kaminmärken som Contura och Keddy, men levererar även skräddarsydda platsbyggda modeller från M-Design, Boley och Eldmakaren.

Bygga eldstad eller fristående kamin

Oavsett om du planerar att bygga en traditionell eldstad eller installera en spisinsats, krävs det att du skapar en flamsäker härd. Renovering av befintliga braskaminer eller kakelugnar är också möjligt, där vi kan bygga om eller ersätta den befintliga konstruktionen. Vi inspekterar noggrant rökkanalen för att säkerställa lufttäthet och genomför eventuella skorstenstätningar för att undvika risker.

ROT-avdrag

När du väljer oss för att bygga eller installera din kamin har du rätt till skattereduktion genom ROT-avdrag. Vi hanterar processen med Skatteverket, och ni får avdrag med 30% av arbetskostnaden direkt på er faktura. 2024 höjs ROT-avdraget från 50.000 kr per person till 75.000 kr per person. Följ eventuella uppdateringar på Skatteverket.

Snabb leverans & installation i Uppsala

För oss handlar det inte bara om att erbjuda praktiska kaminer, det handlar också om att säkerställa att de installeras korrekt och effektivt i ditt hem. Vårt dedikerade team i Uppsala är experter på kamininstallation och är väl insatta med de olika märkena och modeller vi erbjuder. De kan garantera en problemfri installation, så att du kan njuta av din nya kamin utan oro.

Uppsala

Kontakta oss för offert

Vi förstår att du är ivrig att komma igång med din nya kamin. Därför lovar vi att leverera en första offert inom 48 timmar efter att du kontaktat oss med dina önskemål. På det sättet kan du snabbt och enkelt planera din nya kamin i Uppsala med oss. Välkommen att kontakta oss redan idag. Vi ser fram emot att hjälpa dig att välja den perfekta kaminen.

Hitta din favorit

Våra produkter

Se Pure Fires utbud av produkter.

Kom igång

Begär offert idag!

Kaminer, eldstäder & öppna spisar av populära märken monterat och klart.