Klistra även in den här koden omedelbart efter den inledande -taggen:
top of page
Skorstensrenovering i Stockholm

Pure Fire AB

Skorstensrenovering i Stockholm

Behov av Skorstensrenovering?

Börjar din skorsten ovan tak vittra sönder? Eller läcker det mellan kanalerna? Kanske har du fått en anmärkning av sotaren så att skorstenen måste åtgärdas innan den är godkänd igen?

 

Vi hjälper er med skorstensrenovering i Stockholm så att skorstenen är säker att använda igen.


Vi murar om skorstenen ovan tak, eller hjälper er täta den invändigt. Ibland kan det även vara nödvändigt att göra båda delar.

Som regel finns det två olika metoder när det kommer till skorstenstätning. 

 

1. Glidgjutning
 

Det här är en säker renoveringsmetod som innebär att du till låg kostnad tätar skorstenen med ett keramiskt material. Metoden bibehåller storleken på rökkanalen samtidigt som det ger en skyddande och slät hinna på insidan. Detta gör din skorsten gas- och röktät. Den släta ytan ger bättre drag och förhindrar att smuts och sotavlagringar sitter kvar, vilket i sin tur skapar högre förbränning och en säkrare funktion.

Denna renoveringsmetod lämpar sig bäst för tätning av kanaler till vedpannor, kaminer och öppna spisar, men även vissa kakelugnar kan tätas på det här sättet utan att de behöver monteras ner.

Har du gamla rökkanaler som du istället vill använda som ventilationskanaler, eller gamla murade ventilationskanaler är keramiska bruk en både kostnads- och arbetsbesparande metod. Du slipper nya skrymmande ventilationstrummor och bjälklags- och takgenomgångar. Bättre drag får du också här.

Behov av Skorstensrenovering?
Insatsrör 

2. Insatsrör 

Tecnoflex renoveringsslang är ett flexibelt insatsrör avsett för reparationer av befintliga skorstenar med 10 års materialgaranti.


Schiedel insatsrör kan också användas som anslutningsrör mellan kassett/insats och befintlig skorsten, som avgaskanal, samt kanal i ventilationsanläggningar eller imkanaler.


Insatsrör rekommenderas till alla typ av bränslen såsom olja, gas, ved, flis, pellets mm. Tecnoflex rekommenderas att användas endast vid torra rökgaser (ej lämplig vid kondenserande drift).
 

Frågor & svar om skorstensrenovering

 • Öppen spis eller platsbyggd eldstad med insats?
  Önskar ni värma bostaden behöver ni välja en insats. Detta eftersom en helt öppen spis inte ger någon nämnvärd värme, utan enbart är en mysbrasa. För er som vill kunna välja mellan värmekälla och en härligt sprakande öppen brasa är det insats med hisslucka som gäller. En insats med hisslucka kan både eldas öppen (ofta med krav på rökgasfläkt) men också stängd när ni önskar lämna elden obevakad, eller vill ha ut god värme. Kontakta oss, vi hjälper er hitta rätt!
 • Kan jag bygga min drömkamin hos mig?
  För att kunna bygga er drömeldstad behöver vi självklart förstå era önskemål gällande formspråk och design, det brukar då vara lättast att utgå ifrån en inspirationsbild. När vi landat i en lösning kring det kommer vi med säkerhet att hitta en väg framåt för hur kaminen skall byggas på bästa sätt i just ert hem. Vi utgår då bland annat från eldstadens vikt, krav på brandskydd, skorstensdragning och taksäkerhet. Allt detta ser vi över på det platsbesök som sker i ert hem innan eventuell beställning av arbetet.
 • Vad kostar en platsbyggd eldstad?
  Exakt vad er eldstad kommer att kosta inkl allt arbete kan vi inte säga med säkerhet innan ett platsbesök är utfört. Däremot kan vi redan nu ta fram ett ungefärligt pris, som oftast är mycket nära verkligheten. Hör av dig till oss och berätta vad du söker så återkommer vi med ungefärlig prisbild för den modell du önskar.
 • Hur lång tid tar arbetet?
  I normalfallet tar installationen av en platsbyggd eldstad 4-6 arbetsdagar från start till mål. Då är bygget av spisen, putsning samt målning inräknat. En fristående kamin installerar vi på en arbetsdag.
 • Hur funkar installationen rent praktiskt?
  Väldigt förenklat sker installationen av en platsbyggd eldstad i 5 steg efter det att ni har valt insats och har en godkänd bygganmälan. 1. Bestäm placering, utseende på omramning samt ytbehandling. 2. Skorsten ansluts till eldstaden. 3. Omramning muras eller byggs på plats enligt önskat utseende. 4. Omramning ytbehandlas med puts, spackel, designbetong, natursten eller annat önskat material. 5. Besiktning (brandskyddskontroll) genomförs av arbetet, och därefter kan ni börja elda.
bottom of page