Skip to main content

Jøtul

Tradition & elegans

Jøtul, en av världens äldsta tillverkare av kaminer, spisinsatser och eldstäder.

Jötul

Vid varje gjutjärnsstöpning skapas inte bara en kamin utan en del av din inredning och själ i ditt hem. Jøtul, en av världens äldsta tillverkare av kaminer, spisinsatser och eldstäder, har under 170 år värnat om sitt stolta norska arv. Med en passion för hantverk och konsten att värma upp bostäder i kalla klimat har Jøtul blivit synonymt med estetisk kvalitet rotad i gamla traditioner av gjutjärn.

  • Gjutjärn: Gjutjärnet som Jøtul använder är själva hjärtat i varje kamin de skapar. Denna gamla konstform ger inte bara en unik estetisk kvalitet utan är också en hyllning till det gedigna hantverket. Varje gjutjärnsdetalj bär på århundraden av tradition, vilket ger kaminen en tidlös och robust karaktär.
  • Spisinsatser: Jøtuls kunder värdesätter den balanserade föreningen av form och funktion som kaminerna erbjuder. Med spisinsatser som är känt för den optimala förbränningen och en hållbarhet utöver det vanliga, har Jøtul blivit föregångare i att skapa gedigna spisinsater/kassetter. Deras produkter bär på en historia av långvarighet och förtroende.

Där tradition möter framtid

Varje Jøtul-kamin är en värdig representation av hur tradition kan smälta samman med modernitet. Genom att fokusera på gjutjärnets konstnärliga värde och att erbjuda spisinsatser som går bortom förväntningarna, har Jøtul skapat en plats i svenska hem där varje eld blir en konstnärlig och funktionell upplevelse. Välkommen till Jøtuls värld, där tradition möter framtid, och kaminen blir en integrerad del av ditt hem och livsstil.

Skicka förfrågan

Pure Fire

Våra varumärken

Se varumärken som Pure Fire erbjuder.

Kom igång

Begär offert idag!

Kaminer, eldstäder & öppna spisar av populära märken monterat och klart.