Skip to main content

Exodraft

Hållbar & pålitlig lösning

Produktion av bland annat rökgasfläktar för kaminer och öppna spisar.

Exodraft

Exodraft producerar bland annat rökgasfläktar för kaminer och öppna spisar där det naturliga skorstensdraget inte räcker till. Produkterna finns världen över, och tillverkas för att vara långsiktigt hållbar och pålitlig lösning för er eldstad. Alla exodrafts produkter kan beställas av oss på Pure Fire. Vill ni ha dom installerade hjälper vi till med detta i Stockholm, Uppsala och Västerås.

Exodraft RSV

Modellerna av rökgasfläktar är många, den vanligaste fläkten från Exodraft vi jobbar med heter RSV. Det är en fläkt med utsläpp av röken rakt uppåt. Modellerna finns i olika storlekar och styrkor beroende på förutsättningarna hos er. Exodraft RSV 009 är en modell som lämpar sig för slutna eldstäder. Det vill säga kaminer och insatser, där ni har problem med dåligt drag och/eller att det ryker in när ni eldar. Har ni problem med den öppna spisen som ryker in, kan vi i stället rekommendera modellerna Exodraft RSV 012, eller Exodraft RSV 014 beroende på hur stor er spisöppning är, kolla gärna på filmen om skorststensfläkt typ RSV.

Exodraft Draftbooster

För er som har en sluten eldstad där ni upplever det svårt att tända kaminen, men har bra skorstensdrag i övrigt kan uppstartsfläkten Exodraft Draftbooster vara något för er. Det är en enklare variant av rökgasfläkt som ser till att hjälpa de naturliga skorstensdraget vid uppstarten. En uppstartsfläkt är inte lika kraftig som en annan typ av Exodraft produkt, och sätts bara i av eller på läge. Beställ din draftbooster med snabb leverans från vår webbshop.

Skicka förfrågan

Pure Fire

Våra varumärken

Se varumärken som Pure Fire erbjuder.

Kom igång

Begär offert idag!

Kaminer, eldstäder & öppna spisar av populära märken monterat och klart.