Klistra även in den här koden omedelbart efter den inledande -taggen:
top of page
Spisinsatser

Pure Fire AB

Kassett till öppen spis –
Förvandla mysbrasa till värmekälla

Spisinsatser

Har ni en öppen spis som ryker in, eller bara ger dåligt med värme? Då är en insats, eller kassett till den öppna spisen en mycket bra lösning. Genom att använda den befintliga skorstenen och murverket finns en värmelagrande massa redan. Det som saknas är att komma upp i höga temperaturer och inte släppa ut all värme genom skorstenen. Detta löser en insats. 

 

Vi har marknadens alla spisinsatser, och kan därför hitta den som passar måtten till er öppna spis bäst. Skicka oss en bild på spisen samt uppgifter om bredd, djup och höjd så återkommer vi med offert inom 45 timmar.

Behöver den öppna spisen förstoras eller förminskas hjälper vi även till med det, för att slutresultatet skall bli perfekt! 

Platsbyggd eldstad
W66-48S_M4.tif

Att tänka på vid installation av spisinsats: 

 • Öppen spis eller platsbyggd eldstad med insats?
  Önskar ni värma bostaden behöver ni välja en insats. Detta eftersom en helt öppen spis inte ger någon nämnvärd värme, utan enbart är en mysbrasa. För er som vill kunna välja mellan värmekälla och en härligt sprakande öppen brasa är det insats med hisslucka som gäller. En insats med hisslucka kan både eldas öppen (ofta med krav på rökgasfläkt) men också stängd när ni önskar lämna elden obevakad, eller vill ha ut god värme. Kontakta oss, vi hjälper er hitta rätt!
 • Kan jag bygga min drömkamin hos mig?
  För att kunna bygga er drömeldstad behöver vi självklart förstå era önskemål gällande formspråk och design, det brukar då vara lättast att utgå ifrån en inspirationsbild. När vi landat i en lösning kring det kommer vi med säkerhet att hitta en väg framåt för hur kaminen skall byggas på bästa sätt i just ert hem. Vi utgår då bland annat från eldstadens vikt, krav på brandskydd, skorstensdragning och taksäkerhet. Allt detta ser vi över på det platsbesök som sker i ert hem innan eventuell beställning av arbetet.
 • Vad kostar en platsbyggd eldstad?
  Exakt vad er eldstad kommer att kosta inkl allt arbete kan vi inte säga med säkerhet innan ett platsbesök är utfört. Däremot kan vi redan nu ta fram ett ungefärligt pris, som oftast är mycket nära verkligheten. Hör av dig till oss och berätta vad du söker så återkommer vi med ungefärlig prisbild för den modell du önskar.
 • Hur lång tid tar arbetet?
  I normalfallet tar installationen av en platsbyggd eldstad 4-6 arbetsdagar från start till mål. Då är bygget av spisen, putsning samt målning inräknat. En fristående kamin installerar vi på en arbetsdag.
 • Hur funkar installationen rent praktiskt?
  Väldigt förenklat sker installationen av en platsbyggd eldstad i 5 steg efter det att ni har valt insats och har en godkänd bygganmälan. 1. Bestäm placering, utseende på omramning samt ytbehandling. 2. Skorsten ansluts till eldstaden. 3. Omramning muras eller byggs på plats enligt önskat utseende. 4. Omramning ytbehandlas med puts, spackel, designbetong, natursten eller annat önskat material. 5. Besiktning (brandskyddskontroll) genomförs av arbetet, och därefter kan ni börja elda.
bottom of page