Klistra även in den här koden omedelbart efter den inledande -taggen:
top of page
Platsbyggd eldstad Stockholm bakgrundsbild

Pure Fire AB

Platsbyggd eldstad Stockholm
– När dröm blir verklighet 

Platsbyggd eldstad

Frimurad kamin, designspis, murspis, eller platsbyggd eldstad? Kärt barn har många namn! Oavsett vad ni väljer att kalla det bygger vi er drömeldstad på plats i ert hem i Stockholm - precis som ni vill ha den. Välj att elda med ved, gas eller bioetanol. Vi har lösningar för alla.

Med många års samlad erfarenhet kommer vi gärna med förslag på utseende, eller bygger helt efter era önskemål eller ritningar. Att platsbygga eldstäder är vår specialitet, och avser den största delen av vår verksamhet idag. Vill ni ha ett kostnadsfritt förslag på lösning? Det tar mindre än 60 sekunder att svara på några enkla frågor.

Platsbyggd eldstad 4.jpg
Platsbyggd eldstad .jpg

Stort kunnande inom eldstäder

En platsbyggd eldstad kräver ett stort kunnande både vad gäller slutfinish på ytskikt, krav och regler för brandskydd samt vad som är viktigt att tänka på i planeringsstadiet.

 

Tack vare vår mångåriga erfarenhet kan vi hjälpa er genom hela processen. Oavsett om det gäller frågor kring design och utformning, eller om ni har byggnadstekniska frågor.

Platsbyggd eldstad i villa i Stockholm

Skräddarsydd platsbyggd eldstad i Stockholm

Fördelen med att skräddarsy och platsbygga en eldstad är att den kan anpassas perfekt till just er bostad eller företagslokal. Det är inte alltid som det passar med en färdig lösning med standardmått eller att man hittar det som man verkligen vill ha i katalogerna. Genom att platsbygga kan man enkelt och smidigt få in en energieffektiv eldstad även i äldre byggnader eller om ni har särskilda önskemål på utformningen.

 

Välj själva material, finish, form och storlek. Slät vit puts, natursten eller kakel - ni väljer vad ni tycker är snyggt och vad som passar i just er byggnad. Genom att välja platsbyggda lösningar så behöver man inte nöja sig med raka linjer utan kan även få till välvda eldstäder, en eldstad som sträcker sig hela vägen från golv till tak eller för all del en fri anpassning av hur högt elden placeras.

 

Ett flertal av våra brännkammare kommer med hissfunktion för luckan så att den öppnas uppåt istället för ut i rummet. Det gör det möjligt att bygga eldstäder även i lite trängre utrymmen och dessutom ser det väldigt snyggt och exklusivt ut.

 

Att kunna välja mellan glas på en, två eller tre sidor är också en stor fördel som medger flexibilitet i utformningen och finns som valmöjlighet på flera av våra modeller.

Platsbyggd eldstad - stilren vit vid matbord

Alltid energisnåla, CE-märkta och miljögodkända

Samtliga brännkammare som vi bygger in i platsbyggda eldstäder är givetvis miljögodkända, har en hög verkningsgrad och är tillverkade av kvalitetsmaterial. Vi vill att du ska få en lösning som håller och är lika snygg om flera decennier som när den var ny samtidigt som den bjuder på mycket härlig värme i rummet.

 

Att välja en platsbyggd eldstad med sluten brännkammare är ett bättre alternativ än att bygga en öppen spis om man ser till energivärdet. Med en sluten förbränning får du ut mer värme och slipper “elda för kråkorna”. De flesta av våra modeller har så stor glasyta och smala profiler att det ändå känns som en öppen spis, och skulle du tillfälligt vilja öppna luckan för att kanske grilla korv inne under en murrig höstkväll så brukar det gå bra utan att det ryker in.

Platsbyggd eldstad hall - bakgrundsbild

Frågor & Svar

Kontakta oss för att få mer information och offert på en platsbyggd eldstad som är anpassad till era önskemål och förutsättningar.

bottom of page